Zázvor – „koření pro fanoušky Asie“ Kdo rád cestuje po zeměkouli přímo z kuchyně, ten se bez zázvoru těžko obejde. Jeho hřejivé aroma s osvěžující dřevitou notou a citronovými tóny patří do nesčetných pokrmů asijské, latinsko-americké, karibské a africké kuchyně. Od jisté doby je zázvor oblíbeným kořením také v Evropě.
Se zázvorem mohou být kromě toho zality zimní prohřívající čaje, které jsou s medem a kapkou citronu vysloveně výtečné.
Tip: přidat před dokončením pokrmu, neboť jinak ztrácí zázvor jeho aroma!
Případná změna barvy a konzistence je způsobena uvolněnými silicemi a není na závadu.
Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 334 kJ, Bílkoviny 2 g, Sacharidy 17 g, Tuky 0,75 g Vláknina 2 g
Skladujte v suchu a temnu.