Kód: 231333

Vločky špaldové BIO

Neohodnoceno
150 Kč
Skladem
Uvedená cena je za 1kg. Špaldové vločky i po uvaření dobře drží svůj tvar a nerozvaří se. Využijte je na přípravu snídaňových kaší, granoly nebo drobenky. V BIO kvalitě.
Kategorie: Obilniny
Pusťte špaldu do kuchyně! Zabydlí se rychle a nemá extra nároky. Udělá vám radost na sladko i na slano. Špaldové vločky mají jemnou oříškovou chuť, výborně si rozumí s medem, ale neztratí se ani ve slaných jídlech. Jsou skvělé na zahuštění polévek či zeleninových karbanátků. Jsou skvělé jako základ ranní kaše nebo domácího müsli. Přidejte semínka, nakrájené sušené i čerstvé ovoce, zalijte dobrým rostlinným mlékem a můžete podávat. Nebo vyzkoušejte slanou variantu vločkové kaše, která je populární ve Skotsku. Tipy a recepty na použití:
  • Kaše - vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem. Pro krémovější chuť pár minut povařte.
  • Krémové polévky – do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte. S množstvím opatrně, vločky hodně nabydou.
  • Pečivo – při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • Smoothie – rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu...
  • Placičky, burgery, sekaná – vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo orestovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě
  • Lívance – nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • Pomazánky – lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu, tempeh, červenou loupanou čočku (přidejte k zelenině a 15 minut duste, potom přidejte vločky a ještě chvilku povařte)
  • Sušenky – nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • Granola – vločky smíchejte s oblíbeným sirupem a olejem (výborný je olivový nebo kokosový), podle chuti můžete přidat sušené ovoce, oříšky, semínka, sušený kokos, kakaové boby, skořici, karobový prášek, předem namočené pohankové kroupy; za občasného promíchávání pečte 60 minut při 110 °C
  • Drobenka – rozmixujte 50 g mandlí, 150 g vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce olivového oleje
  • Nepečené cukroví – rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořici; vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamu
Výživové údaje na 100g: 1501 Kj, tuky 3g, sacharidy 64g, bílkoviny 14g Skladujte v suchu.