Využití:
- pochoutka - samotné chutnají sušené švestky výborně, můžete s nimi zahnat mlsnou
- sladké pečení - nebojte se do koláčů přidat sušené ovoce, pokud zrovna nemáte čerstvé, jen je třeba recept přizpůsobit, jelikož je sušené ovoce výrazně sladší než čerstvé
- snídaně - švestky jsou chutné jako přídavek do vaší kaše nebo do domácího müsli
- cukroví - švestky můžete obalit v marcipánu nebo čokoládě, také je můžete rozmixovat třeba s ořechy, semínky a karobem a obalit směs v kokosu
- omáčka - švestky uvařte ve vodě a poté nakrájejte na drobné kousky, následně si přirpavte světlou jíšku a zalijte ji vývarem ze švestek, povařte a přidejte švestky, nakrájené mandle, citrónovou šťávu, sůl, skořici a trochu ještě provaříme, hodí se ke slaným pokrmům