Kód: 231977

Semínka slunečnicová BIO

Neohodnoceno
140 Kč
Skladem
Uvedená cena je za 1kg. Slunečnicová semínka mají příjemnou oříškovou chuť. Jsou loupaná a jejich použití je velmi univerzální. Vyrobíte si z nich máslo, mléko nebo třeba sýr. Hodí se do salátů, příloh, pečiva či kaší. V biokvalitě.
Kategorie: Semena
Využití:
  • posyp - semínky můžete posypat vlastně vše, v čem vám budou chutnat, od sladké kaše až po zeleninový salát
  • pečení - domácí pečivo posypejte semínky nebo je zapracujte do těsta
  • pražení - semínka získají příjemnou oříškovou chuť, když je opražíte v troubě na 140 stupňů (15 minut) nebo na pánvi (cca 8 minut), poté je můžete dochutit kořením
  • máslo - z opražených semínek lze vyrobit máslo, které vydrží v lednici i několik týdnů, stačí 10 minut mixovat cca 250 g semínek, dokud nebudete mít krémovitou konzistenci
  • mléko - 100 g semínek namočte přes noc, ráno vodu slijte, přidejte 900 ml čerstvé vody a rozmixujte, nakonec přeceďte a máte mléko, které v lednici vydrží 3 dny čerstvé, uberte vodu a můžete mít i smetanu
  • sýr - semínka a kešu oříšky napůl, trocha vody, mixovat do hladkého krému a máte čerstvý chutný sýr
  • pomazánka - semínka přidejte k luštěninám, vařené zelenině, houbám nebo tofu a rozmixujte do pomazánky
  • pesto - slunečnicové semínko skvěle chutná s bazalkou, petrželkou a konopným semínkem
  • drobenka - rozmixujte 50 g slunečnicových semínek (můžete také kombinovat s ořechy), 150 g ovesných vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce kokosového oleje
  • cake pops
  • zapečená jídla - slunečnice je v zapečených pokrmech nejchutnějším semínkem
  • Fazolovo-semínkový burger
Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 2 513 kJ / 601 kcal, Tuky 47 g (z toho nasycené mastné kyseliny 4,5 g),, Sacharidy 16 g