Kód: 229967

Pektin citrusový

Neohodnoceno
1 800 Kč
Skladem
Uvedená cena je za 1kg. Citrusový pektin na zahušťění domácích džemů a marmelád.
Použití: Pektin smíchejte s cukrem v poměru 1:4 a nechte rozpustit v horké vodě. Vlijte do povařeného ovoce, přidejte kyselinu citronovou nebo citronovou šťávu (slouží jako konzervant) a důkladně promíchejte. Povařte na požadovanou hustotu. Ještě horkou marmeládu nalijte do sklenic a nechte vychladnout dnem vzhůru. Poté můžete ještě skleničky zavařit. TIP: Pektin smíchejte nejprve s cukrem, aby nedošlo k jeho hrudkovatění. Kyselejší ovoce potřebuje přidat méně pektinu. 10g vystačí na cca 1kg ovoce. Nutriční hodnoty na 100 g: Energetická hodnota: 160 kcal/640 kJ, celkový tuk: 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g, sacharidy: 14 g, z toho cukry: 14 g, vláknina: 2 g, bílkoviny: 47 g, sůl: 14,3 g. Skladujte v suchu při teplotě 15-20°C.