Běžný kuskus se nemusí vařit, stačí zalít jej dvojnásobným množstvím vody nebo vývaru a nechat pod pokličkou 10 minut dojít, mezitím párkrát vidličkou prokypřit.
Kuskus můžete kombinovat s jakoukoli zeleninou, luštěninami, můžete přidat houby, další obiloviny nebo maso. Využít lze i jako surovina do karbanátků, nádivek a na sladký způsob do dezertů.
Tip: Kuskusovou směsí můžete naplnit i tortily a doplnit vařenou zeleninou, například kousky mrkví, brokolice atp.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota: 1482 kJ / 350 kcal; tuky: 1,5 g; nasycené mastné kyseliny: 0,4 g; sacharidy: 70 g; cukry: 3,0 g; vláknina: 4,0 g, bílkoviny: 12,0 g; sůl: 0,01 g.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.