Kód: 1032

Jogurt bílý z kozího a ovčího mléka 530g

Neohodnoceno
89 Kč
Skladem
Uvedená cena je za 1ks. Přírodní jogurt z kombinace kozího a ovčího mléka.
Kategorie: Mléčné výrobky
Přírodní jogurt FERMER se vyrábí z čerstvého kozího (70%) a ovčího (30%) mléka. Kozí mléko je svým složením nejbližším mateřského mléka. Podle expertů kozí mléko mnohem víc odpovídá fyziologickým potřebám člověka nežli mléko kravské. Poněvadž kozy jedí především kůru stromů a  keřů, jejich mléko  obsahuje  násobně více křemíku, draslíku a kobaltu v porovnání s jinými druhy mlék. Tuky v něm  jsou obzvlášť lehce stravitelné a tento užitečný produkt obdarovává lidi mladostí a zdravím. Kromě mléka obsahuje symbiotické kultury, které byly izolovany v bulharských horách Rodopi. Tyto kultury tvoří bakterie Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus a přidávají jogurtu onu specifickou, příjemně mléčně kysanou chuť a vůni. Příprava jogurtu probíhá v souladu s původní bulharskou recepturou: mléko se pasterizuje, naočkuje se, rozleje se do sklenic, nechá se dozrat a pak se ochladí. Hotový jogurt vydrží v ledničce minimálně 30 dní i když nemá v sobě žádné konzervanty. Ale co je zajímavější - zůstává přitom živý! Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 251 kJ, Bílkoviny 4 g, Sacharidy 4 g, Tuky 3 g