Výborný do kávy, čaje i na pečení. Zkrátka všude tam, kde jste zvyklí používat klasický bílý cukr. Na rozdíl od něj má však lepší chuť. Typický sladkou chuť rozšiřuje o další rozměry chutí. Kromě chuti má také lepší výživnou hodnotu než bílý cukr. A to zejména díky obsažené melase, která právě typickou barvu, chuť i vůni třtinovému cukru dodává.
Třtinový cukr je naprosto nepostradatelnou surovinou pro výrobu pravého mojita nebo jeho virgin varianty. Vytvoříte s ním i typickou krustičku na creme brulee. Třtinový cukr není ale jen dobrý společník pro sváteční vaření. Můžete ho používat na denní bázi a postupně s ním nahradit cukr bílý.
Tipy a recepty na použití třtinového cukru:
- pečení - třtinový cukr slouží dobře k oslazení pečených dezertů
- krémy - i studené dezerty můžete sladit třtinovým cukrem
- zmrzlina - zkuste domácí zmrzlinu a pokud ji potřebujete přisladit, můžete použít třtinový cukr